Blommor i bunt

Trendiga säsongsanpassade buketter som förgyller din tillvaro. Bra blommor till bra pris, direkt från odlare hem till dig eller att ge bort som gåva.

Produkterna i denna kategori levereras som varubrev/paket direkt till dörr och går inte att kombinera med övrigt soritiment.

Leverans samma dag!

Blommorna överlämnas personligen i hand på mottagaren.

100% nöjd kundgaranti

Vi garanterar färska och hållbara blommor vid leverans.

Leveranser i Sverige och utomlands

Vi levererar ditt blombud i Sverige och utomlands.

Begravningsblommor - direkt till kyrkan

Dina begravningsblommor levereras i god tid före begravningen börjar direkt till kyrkan.

 

Blommor i bunt för härlig energi!

Om du vill få känslan av nyplockade exotiska blommor är blommor i bunt en fantastisk möjlighet. Det här är en slags bukett som fokuserar på själva blommorna och som går att bygga med en eller flera buntar. Som blommogram är blommorna i bunt lyxigt och elegant. En perfekt hälsning till någon som liksom du upplever energi av vackra blommor.

Vad är blommor i bunt?

En bunt med blommor är en samling av samma blomst. Standard är att få 5 blommor i varje bunt men det här kan variera. Intrycket av blommor i bunt är mäktigt. Här blandas det inte med blad och andra blommor. Det ger en mycket enhetlig känsla.

Det kan förstås vara så att vissa blomstersorter helt naturligt har en massa blad och grenar och då kommer blommorna i bunt påminna om andra typer av buketter där man kan blanda olika typer av grönt med blommornas färger.

Själva blommorna i bunten har samma färg och stil. Om det är blommor med raka stjälkar kan det hela se väldigt ordnat ut. Det passar bra när du till exempel vill ha din blombukett i en hög genomskinlig glas där själva stjälkarna också kommer att fungerar som dekoration.

Hur många buntar kommer jag att behöva?

Det här beror en hel del på vad du förväntar dig av buketten. Många gånger räcker det gott och väl med en bunt blommor. Om det är en mer massiv blomma kommer det här att fylla en smalare vas med råge. Amaryllis Nymph är fyrklockig och det innebär att en bunt med några få exemplar ger känslan av att det är många fler blommor i buketten.

Det finns förstås blomstersorter som kommer att se lite glesare ut om du bara väljer fem exemplar. Det gäller att se lite närmre på blommans form och struktur för att komma fram till hur många du bör beställa. Tänk också på vasens storlek.

Om du ska fylla en större vas med buntade blommor kanske det är klokast att beställa några fler än vad du först tänker. Blir det lite över kan du ju använda dem till en andra lite mindre vas för ännu mer vacker dekoration.

När du skickar buntade blommor är det inte så dumt att skicka lite mer. Låt den som får blommorna bestämma hur många som ska stå tillsammans i en vas. Känslan av att få en bunt rosor eller andra vackra blomster är unik så det här kan mycket väl vara ditt bästa val då du vill överraska.

Hur ställer jag fram blommorna?

När det kommer en bunt blommor tänker man i likhet med buketter som har blandade blomster och gröna inslag. En skillnad kan vara att blommor i bunt har smala och raka stjälkar. Det ser inte så yvigt ut och då kan blommorna ställas fram på lite olika sätt.

En hög genomskinlig vas kan bli ett fantastiskt val. När stjälkarna är vackra att se på kan det vara bra att tänka på. Men det här är inte ett måste. Blommor i buntar är också vackra att se på då de står i vaser som man inte ser igenom.

Inte bara för att ställa i vas

Nu ska vi komma ihåg att blommor i buntar kan beställas för att blommorna ska användas för smyckning på andra vis. Om du till exempel vill dekorera ett festligt bord genom att lägga ut enstaka blommor längsmed mitten på bordet är buntar av blommor ett bra val.

Då får du vackra blomster som du sedan kan plocka isär och dekorera med. Det här kan också vara ett bra val då du till exempel vill göra en egen rosbox i en unik kartong som du själv dekorerar med papper och band.

Blommor i bunt kan användas på olika sätt och är väldigt praktiska på så vis. Det är bara att låta fantasin skena iväg för att komma på hur du kan använda dig av bunten med rosor eller andra blommor för att göra det fint till festen eller middagen.

Vad kostar det med blommor i bunt?

Det beror på flera saker. För det första kan blommor i bunt bli mycket billigare om du väljer en säsongsenlig blomma eller i enlighet med ett erbjudande. Sedan är det förstås så att fler blommor i bunten gör att priset går upp. Då kan det vara klokt att välja en sort som tar mer plats och ser större ut trots att det inte är så många exemplar blommor i bunten.

Om du vill köpa till en vas får du förstås räkna på detta. Det kan du vilja göra om det är så att din bunt med blommor ska ges bort som en maffigare present till någon som betyder mycket för dig.

Beställ till dig själv och som blombud

Blommor i bunt är fina blombud men också något som du kan vilja beställa till dig själv. Det rör sig ju om buketter som är så flexibla. En bunt med blommor är alltid som ett konstverk. Intrycket är elegant och unikt och därmed är det här ett säkert val då du vill göra någon glad genom att skicka blommor.

Samtidigt kan det ju faktiskt vara så att du känner att det vore härligt med något vackert som dekoration hemma. Då kan du unna dig blommor i bunt som du sedan dekorerar med på valfritt vis.

Ta hand om blommorna för att få dem att hålla längre

Beroende på sort kan det vara viktigt att snitta stjälkarna innan du ställer blommor i bunt i en vas. Dessutom ska du ta reda på vilken typ av vatten den blomsort du har valt tycker om. När du ger bort blommorna behöver du inte skicka instruktioner om hur de kan hålla längre.

Men då du köper buntade blommor till dig själv för att dekorera med om några dagars tid är det verkligen viktigt att du tänker på detta så att blommorna är fina att se på när de ska smycka ett särskilt tillfälle.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla