Kondoleansblommor

Leverans samma dag!

Blommorna överlämnas personligen i hand på mottagaren.

100% nöjd kundgaranti

Vi garanterar färska och hållbara blommor vid leverans.

Leveranser i Sverige och utomlands

Vi levererar ditt blombud i Sverige och utomlands.

Begravningsblommor - direkt till kyrkan

Dina begravningsblommor levereras i god tid före begravningen börjar direkt till kyrkan.

Kondoleansblommor när du beklagar sorgen

Sorg är en del av livet men sorgen blir lättare att hantera när det finns familj och vänner som bryr sig. Med kondoleansblommor värmer du hjärtan. Du talar om på ett mycket finkänsligt sätt att du beklagar sorgen. Vackra blommor säger mer än tusentals ord. Du behöver inte fundera på vad du ska säga för blommorna säger precis allt!

Vad ska du skriva på kort med kondoleansblommor

När du inte vet vad du ska säga kan det kännas svårt att skriva en hälsning med dina kondoleansblommor. Men det behöver alls inte vara särskilt komplicerat. Det räcker gott och väl med att skriva att du tänker på personen.
 

Några exempel på detta är:

  • Mina tankar är med dig
  • Tänker på er just nu!
  • Stor kram och varmt deltagande

Den som får blommorna förstår att du försöker visa omtanke. Därmed krävs det inte något långt brev men det är klart att du ska se till att det framgår vem blommorna kommer från. Om du skickar direkt till en begravningsceremoni kan det ju komma många blommor samtidigt.

Vilka färger uttrycker kondoleans?

Vitt är ju en traditionellt sett en symbol för sorg. Fast kondoleansblommor måste inte vara vita. Det viktigaste är att du väljer en bukett eller annat blomsterarrangemang som du tycker känns stämningsfullt. Kondoleansbuketter har normalt sett lite mjukare ton. De kan ha färger som lila, rosa och även gula färgtoner, men det blir aldrig för färgstarkt eller skrikigt.

Om du är osäker på vad som skulle kunna passa då du vill skicka blommor för att beklaga sorg kan du alltid kontakta oss för förslag. Vi har lång erfarenhet av kondoleansblommor och kan snabbt guida dig till den perfekta buketten och hälsningen.

Skicka kondoleansblommor för att visa ditt deltagande

Vad ska du säga till någon som just mist en anhörig? Du behöver inte säga något. Skicka kondoleansblommor som säger allt åt dig! Det här är blommor som visar att du känner med personen. Du skickar ett knippe värme och omtanke och det kan göra stor skillnad för den som känner ett stort tomrum i sitt liv just nu.

Skicka kondoleansblommor för att trösta

Det är svårt att veta hur man ska trösta när någon har mist en nära anhörig eller vän. Orden känns så tomma och det kan ju vara så att du också kände personen som nu inte finns här på jorden. Sorgen är smärtsam men den kan mildras med naturens vackraste blommor som är som en smekning för ledsna hjärtan. Med kondoleansblommor tröstar du både dig själv och den som får blommorna. Du känner att du faktiskt gör något som räknas och gör skillnad. Vi hjälper dig med kondoleansblommorna som har rätt form och färg för tillfället. Vi har många olika buketter och arrangemang som kan passa din budget. Det är bara att se på bilderna och välja den bukett som du tycker är fin. Den kommer sedan att levereras till den adress som du anger.

Kondoleansblommor och begravningsblommor

Det stämmer att begravningsblommor är en form av kondoleansblommor men det är inte exakt samma sak. När du skickar begravningsblommor deltar du också i sorgen men dessa ska skickas till en begravning eller minnesstund. Kondoleansblommorna kan du skicka när du vill under sorgeperioden efter ett dödsfall. Du skickar dem direkt hem till personen som sörjer. Det här gör det mycket enklare att spika in rätt tid för blommorna. Du har gott om tid på dig men vi rekommenderar att du inte låter för många veckor gå. När sorgen är som starkast är tiden då blommorna med blombud behövs som mest. När det går några veckor kan det istället upplevas som att du river upp sår med kondoleansblommor. Vårt tips är att du skickar kondoleansblommorna när du hör om dödsfallet eller begravningen. Då kommer de att göra den största skillnaden för den som är ledsen.

Kondoleanstexter som kan passa

Vad ska du skriva som meddelande på kondoleansblommor? Det krävs inte många ord och vi kan givetvis hjälpa dig med en liten text om du tycker att det är stört omöjligt.

Några vanliga fraser som skickas med blommor vid sorg är:

  • Mina (eller våra) tankar är med dig!
  • Jag tänker på dig. Stor kram!
  • Med varmt deltagande
  • Stora varma kramar
  • Kramar från…

Som du ser kan några få korta ord visa precis vad du menar. Det är inte alls komplicerat. Här behöver vi inte skoja till det eller försöka vara kluriga. Det räcker att du talar om att du tänker på de som sörjer och en kram passar ofta fint.

Vilka blommor passar vid sorg?

Det finns inga regler för vad som passar bäst vad gäller blommor och sorg. Men vi har numera lång erfarenhet av att binda kondoleansbuketter och kan definitivt se trender. Precis som för begravningar är vita och ljusa toner vanliga. Buketter som är till för att visa att du deltar i sorg får gärna vara mjuka i sin form och ton. Det gör dem lite lättare att se på en längre stund. Sorgebuketten är just till för detta och det är också därför som vi ser till att den är lätt att betrakta. Sedan är det förstås så att du med kondoleansblommor hoppas lyfta den sörjandes humör och det kan du göra med vackra färger och kombinationer som väcker fantasi och lust. En bukett som rör på sig med färger och former som inte känns stela passar mycket bra. Vi säger alltid att det som du känner i hjärtat tar sig hela vägen in i mottagarens hjärta med ditt blombud. Därför är det viktigare att du väljer en bukett som du tycker känns rätt. Om du tycker att den är fin och stämningsfull blir det bra. Det är inte ett måste att välja en kondoleansbukett från kategorin begravning och kondoleans!

Dina kondoleansblommor kan göra stor skillnad

Något som vi verkligen vill betona är att kondoleansblommor kan göra stor skillnad för den som får dem. Det handlar inte bara om att du visar att du bryr dig om. Blommor har en magisk kraft och de kan få sorg att kännas lättare att bära. Det är faktiskt så att blommor kan få oss att må bättre rent fysiskt. En person som sörjer kommer att utsätta hela kroppen för en påfrestning som kan vara mycket dålig för hälsan. Vackra blommor fungerar i motsatt riktning. När du skickar kondoleansblommor skickar du alltså hälsa!

När passar det att skicka kondoleansbukett?

Om du inte tillhör den närmsta familjen och inte var med på begravningen är kondoleansbuketten ett utmärkt val. Bekanta på jobbet och andra som inte står familjen nära men som ofta träffar personen som sörjer kan uppleva att det är skönt att få visa deltagandet på något vis. Det finns egentligen inga situationer då det inte skulle passa att skicka kondoleansblommor. Alla blir glada över att du bryr dig om. Dessutom kommer det ju inte innebära ett fysiskt möte er emellan. Vi skickar ett blombud som på ett elegant sätt ser till att din hälsning kommer fram. Det gör kondoleansblommorna till ett så enkelt och bra val. Om du känner någon som sörjer är det klart att du ska skicka blommorna. Det kommer du aldrig att ångra.

Några tips för sorgeblommor

Förutom att du bör välja blommor som du tycker är fina ska du tänka på att ge oss korrekt adress och andra detaljer. Vi kan inte gissa på rätt person i en byggnad där det kanske finns fler personer med samma förnamn. Om du har några frågor kan du alltid kontakta oss och vi tycker att du ska göra det. Det är bättre att fråga en fråga som kan verka dum. Många gånger är det just den här typen av frågor som gör att ditt blombud blir så smidigt och lyckat så hör gärna av dig om du undrar något omkring kondoleansblommor!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla