Leverans samma dag!

Blommorna överlämnas personligen i hand på mottagaren.

100% nöjd kundgaranti

Vi garanterar färska och hållbara blommor vid leverans.

Leveranser i Sverige och utomlands

Vi levererar ditt blombud i Sverige och utomlands.

Begravningsblommor - direkt till kyrkan

Dina begravningsblommor levereras i god tid före begravningen börjar direkt till kyrkan.

Klassiska begravningsblommor

Det är välkänt att begravningar blir vackrare med hjälp av blommor. Med begravningsblommor får vi något att fokusera på då sorgen känns för tung. Blommorna som läggs på kistan och som ställs ut i begravningslokalen är till för alla som kommer till den. Oavsett om du kommer att medverka under farvälstunden eller inte kan det vara klokt att skicka blommor till begravningen.

Vilka begravningsblommor ska du välja?

Då du vill skicka blommor till begravning kan det vara klokt att välja en krans. Kransen är smart i sin form. Den går att lägga på golvet, ställa upp på ett bord, lägga på kistan eller placera utomhus. Det här ger stor flexibilitet och bidrar till att begravningslokalen blir bättre smyckad.

Om du är osäker på vilka begravningsblommor du ska välja kan du alltid kontakta oss. Beskriv vad din relation till den avlidne är och hur du kommer att medverka eller inte. Vi har lång erfarenhet av att skapa blomsterarrangemang för begravningar och kan guida dig till rätt val.

Skriva hälsning på blommor till begravning

Det är viktigt att komma ihåg att skriva en hälsning på blommor till begravning. När du väljer begravningsblommor som kransar brukar din hälsning tryckas på ett band som hänger på kransen. Det här är mycket smakfullt. Dessutom kommer alla som ser din blomsterhälsning att kunna läsa den. Det kan också vara viktigt när vänner och familj samlas för en stund av farväl tillsammans.

Skicka blommorna till rätt adress!

Innan du fyller i adressen som dina begravningsblommor ska skickas till ska du se till att den är rätt. Ibland kan det vara bäst att skicka blommorna hem till de närmsta anhöriga. Det här kan rentav vara önskvärt då du vet att de kan behöva lite mer stöd i hemmet då de flesta blommorna kommer direkt till själva begravningen.

Begravningsblommor med stämning och elegans

En begravning bör ha vackra blommor som en del av minnesstunden. Det är välkänt att blommor får oss att känna hopp och faktiskt tröst under en begravning. Som gäst kan du vilja skicka en begravningskrans eller bukett. Med band går det att skriva tydliga hälsningar vilket bidrar till känslan av omtanke och deltagande under begravningen.

Begravningsblommor från gäster

Som gäst har du flera fina alternativ då du vill skicka begravningsblommor till en begravning. Det finns inga regler för hur dessa ska se ut men vi gör det lätt för dig att hitta blommorna som kommer att passa bäst.

Du kan skicka:

  • Begravningskransar. Runda fina kransar med band som talar om att det är du och fin familj som skickat blommorna till begravningen.
  • Begravningshjärtan. Samma koncept som kransen fast i form av ett hjärta fyllt med vackra blommor.
  • Begravningsbuketter. Vackra buketter med passande färgteman som kan ställas som de är på golvet eller i vaser som finns i lokalen där begravningen ska hållas.

Band till blommor med hälsningar

Banden som brukar sitta på begravningsblommor är ofta vita. De har tydlig text där det framgår vem som har skickat. Hälsningarna på dessa band är standardfraser men det är klart att det går att skriva något unikt som kan passa begravningen ännu bättre.

Banden är gjorda för att synas väl. De kommer att ligga utmed golv eller hänga ned på ett sätt som gör att det enkelt går att se på vad som står på dem. Det här gör att alla som kommer på begravningen kan se vem som har skickat vad. Det ger en känsla av gemenskap.

Även om det går lika bra att skicka begravningsblommor med vanlig hälsning i form av ett kort kan banden starkt rekommenderas. De ger en större effekt och passar mycket bra med de arrangemang som görs särskilt för begravningar.

Kransar, buketter och unika arrangemang

'Kransar är mycket vanliga och det finns både ihåliga och fyllda varianter. Det måste inte vara en rund krans. Det går att göra en hel del med begravningskransens form och utseende. Blommorna i kransen är ofta vita eller röda mot en bädd av grön växtlighet.
Kransar kan man lägga direkt på golvet eller utomhus på marken. I vissa fall kan de också användas på vatten. Här är det dock att rekommendera att säga till om hur kransen ska användas för att floristen ska kunna förbereda den på rätt sätt.

Vad gäller begravningshjärtan är de ju också en form av kransar. De kan se lite maffigare ut och har också formen som får oss att tänka på kärlek. Hjärtan till begravningar har blivit allt vanligare och de tillhör en kategori med mer fantasifulla begravningsblommor.

Det går ju faktiskt att skapa vilken form som helst på detta vis. Det här kan vara bra att veta. Kanske finns det en önskan om att göra en begravningskrans i form av en nalle eller något annat som påminner om personen som har gått bort. Det här kan ni ta upp med oss. Det går att skräddarsy begravningsblommor men tänk på att vara ute i god tid för att få detta gjort!

Dekorationer för minnesstunden

En minnestund kan också hållas i en lokal där man samlas för att äta och dricka tillsammans. Här är det fint med dekorationer i lokalen. Dels passar det bra med begravningsbuketter som ställs i vaser omkring bord där gäster slår sig ned för att tillsammans dela sorgen. Dels är det fint med blomstersmyckningar längsmed golven och i fönster.

På borden kan det också passa mycket bra med begravningsblommor som man kan lägga direkt på bordet. De kan se ut lite som de begravningsbuketter som går att lägga direkt på golvet. Sorgeblommor som dekoration på bord är att rekommendera. De kan verka lugnande för gäster som upplever att det är en svår stund.

Dekorationer för kista och urna

Dekorationerna för kista och urna är den närmsta familjens uppdrag. Det här är viktiga dekorationer som kommer att synas under begravningen. Kistan kan ha en större dekoration som täcker hela kistan eller bara en del av den.

Urnan behöver inte en lika stor dekoration. För urnor kan det vara fint med begravningsblommor som ligger som en krans omkring urnan och liksom omfamnar den. Färger kan väljas i enlighet med smak och tycke eller med tanke på vad som är klassiskt för en begravning.

Kondoleansblommor när du inte kan vara med

Det kan förstås vara så att du inte själv kan vara med på begravningen. Kanske bor du för långt bort för att kunna ta dig till begravningen och minnesstunden. Vi kan skicka begravningsblommor över hela Sverige så det är verkligen inga problem.

Du kan beställa en valfri bukett eller krans och sedan skicka den direkt till begravningen med vår smidiga tjänst. Det är bara att ge oss korrekt adress för kapell eller begravningsplats och att beställa i tid för att det hela ska komma fram som önskat. Om du har missat begravningen kan du skicka kondoleansblommor hem till personerna som sörjer. Kondoleansblommor kan du skicka till flera personer som tillhör den närmsta familjen för att visa ditt deltagande.

När du skickar kondoleansblommor behöver det inte vara för samma dag som begravningen. Dessa kan komma fram innan eller efter minnesstunden och det ger fin flexibilitet för dig.

Viktigt att skicka begravningsblommor i tid

Vi vill påminna om att det är viktigt att skicka begravningsblommor i tid. Om du kommer på samma morgon som begravningen ska hållas är det bättre att välja kondoleansblommor som du skickar hem till familjen som sörjer. Det är faktiskt en riktigt bra idé och något som kan betyda mycket då många blommor i kapellet kan få hemmet att framstå som tomt och kallt efteråt.

Tänk också på att ge oss rätt adress. Om det blir fel kan det bli så tokigt att dina begravningsblommor missar begravningen. Vi kan inte gissa på kapell om du ger oss en stad. Det är verkligen viktigt att du skriver en komplett adress och att du ger oss kontaktuppgifter till dig om det skulle uppstå några frågor.

Vanliga frågor och svar när du ska skicka begravningsblommor

Vad kostar det att skicka blommor till begravning?

Beror helt på vad som ska skickas. Finns begravningsbuketter från 400 kr till begravningskransar för 3000 kr. Vad man ska välja för utförande på dekorationen baseras oftast på relationen till den anhöriga och budget. Frakten till kyrkor/kapell ligger oftast mellan 0-99 kr beroende på var i landet det är.

När skickar man blommor till begravning?

Beställningar till begravningar behöver oftast komma in minst 2-3 dagar innan begravningen sker, det beror lite på vilken produkt och om begravningsband ska beställas till som avgör hur långt innan beställningen behöver komma in. Alla begravnings beställningar skickas direkt till kyrkan och lämnas minst en timma innan begravningen börjar. Har beställningen kommit in för kort inpå begravningen ringer alltid blomsterbutiken beställaren och stämmer av om dem hinner ordna beställningen eller inte.

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla