Frågor & Svar när du beställer blommor

 

Kan man köpa blommor online?

Ja, det går alldeles utmärkt att handla blommor online. Allt du behöver göra är att gå in på Floristerisverige.se, välja en blombukett. Fyll i vem som är mottagare och datum du vill skicka. Klart! 

 

Hur skickar jag blommor?

När du beställer blombukett hos oss så behöver du bara fylla i vem som är mottagare, sen sköter den utförande blomsterbutiken resten. Florister i Sverige har samarbete med butiker över hela Sverige och kan leverera samma dag.

 

Vad kostar det att förmedla blommor?

Alla blomsterbutiker som Florister i Sverige samarbetar med har satt sina egna budpriser, vilket betyder att det kan skilja sig beroende på vart du vill skicka blommor. Men vi kan stolt säga att vi har lägst priser på bud i hela Sverige.

 

Kan man skicka blommor på söndag?

Ja, på vissa orter. Blomsterbutiker som utför beställningarna har själva satt sina leveransdagar. Så på vissa orter i Sverige kan leverans ske på söndagar.

 

Vilken tid levereras Blombud?

De allra flesta blombud levereras mellan 09:00-19:00 (tidsavvikelser kan förekomma). Vid högtider då många skickar blombud kan leverans komma att ske mellan 07:00-22:00 (tidsavvikelser kan förekomma). Detta gäller förutsatt att beställningen inkommit i enlighet med de stopptider som finns för leverans samma dag. Vi har tyvärr ingen tidspassning, men butiken försöker alltid att tillgodose önskemål om tider i den mån det fungerar med övriga leveranser den dagen. I det flesta fall kontaktas alltid mottagaren innan leverans kan ske. Detta för att säkerställa att mottagaren kan ta emot blombudet och att inga hinder finns för leverans. 

 

Blombud till företag levereras under kontorstider. Vid högtider prioriteras leveranser till företag om beställningen kommit in i god tid. Vi har tyvärr ingen tidspassning, men butiken försöker alltid att tillgodose önskemål om tider i den mån det fungerar med övriga leveranser den dagen. Vi hänger inga blommor på dörren om det gäller leveranser till företag.

 

Hur fungerar blomsterbud?

Att beställa blomsterbud är väldigt enkelt. Du går in på Floristerisverige.se. Där väljer du ut en blombukett som du vill skicka till någon. Därefter så fyller du i mottagarens uppgifter. Nu får den utförande butiken din beställning och ser till att den når mottagaren på önskat leveransdatum.

 

Kan man spåra Blombud?

De anslutna blomsterbutikerna har sina egna leveransrutiner. Så undrar du något över din leverans kan du alltid kontakta Florister i Sverige eller blomsterbutiken direkt. Se till att du har ditt orderID så att butiken kan hitta din beställning.

  

Vilket Blombud är billigast?

Alla våra blombuketter har olika priskategorier. Det finns enklare buketter från 195 kr till stora buketter där du själv sätter värdet. Våra florister kan skapa blombuketter för alla tillfällen och det bästa alternativet att skicka är Floristens val, då Floristen får arbeta fritt. Budavgifterna skiljer sig beroende på vilken ort du vill skicka till. Hos Florister i Sverige får du alltid butiken egna budpris, vilket gör det billigare för dig som kund att skicka blommor.

 

Vad kostar det att skicka blommor till begravning?

Beror helt på vad som ska skickas. Finns begravningsbuketter från 400 kr till begravningskransar för 3000 kr. Vad man ska välja för utförande på dekorationen baseras oftast på relationen till den anhöriga och budget. Frakten till kyrkor/kapell ligger oftast mellan 0-99 kr beroende på var i landet det är.

 

När skickar man blommor till begravning?

Beställningar till begravningar behöver oftast komma in minst 2-3 dagar innan begravningen sker, det beror lite på vilken produkt och om begravningsband ska beställas till som avgör hur långt innan beställningen behöver komma in. Alla begravnings beställningar skickas direkt till kyrkan och lämnas minst en timma innan begravningen börjar. Har beställningen kommit in för kort inpå begravningen ringer alltid blomsterbutiken beställaren och stämmer av om dem hinner ordna beställningen eller inte.

 

Kan man skicka blommor utomlands?

Ja, vi har leveranser till de flesta länder runt om i världen. Alla beställningar utomlands måste göras under kategorin Skicka blommor utland. Dessa beställningar funkar på samma sätt som en inrikes order. Man börjar med att välja blommor för tillfället, sedan väljer man önskat land och leveransdatum och fyller i all info om mottagaren i kassan. Efter att betalat med önskat betalsätt skickas en orderbekräftelse till uppgiven mejl med all info om beställningen, Klart.

 

Vad kostar det att skicka blommor utomlands?

Det varierar, beroende på storlek på buketten och leveransadress. Om mottagarens adress inte ligger väldigt avsides ligger budavgiften generellt på 99 kr till de flest områden.

 

Kan man skicka blommor till Finland?

Ja, vi har leveranser till Finland. Beställningar till utlandet måste göras under kategorin Skicka blommor utomlands där man har möjlighet att skicka blommor till de flesta länder runt om i världen. 

 

Kan man skicka blommor till USA?

Ja, vi har leveranser till USA. Beställningar till utlandet måste göras under kategorin Skicka blommor utomlands där man har möjlighet att skicka blommor till de flesta länder runt om i världen. 

  

Vilket Blombud är billigast?

Vi på Florister i Sverige anser att vi är bland de billigaste att skicka blombud med då vi oftast har billigare budavgift än de andra förmedlingstjänsterna. Blommorna är det oftast samma pris på för alla tjänster och butiker så det är budavgiften det kan skilja på.  

 

Vad kostar utkörning av blommor?

Vi har olika budavgifter beroende på adress och blomsterbutik som ska leverera blommorna. Vårt system bygger på att varje enskild blomsterbutik får sätta sina egna budavgifter och leveranstider. Florister i sverige har bland de lägsta budavgifterna för att skicka blombud då vi är unika med att låta varje enskild butik välja sin egen budavgift utan påslag och mellanhänder.

 

Kan man skicka blommor en söndag?

Vi har söndagsleveranser på en del orter, oftast i storstäderna.

Detta ändras hela tiden så man måste välja önskad produkt och sedan välja söndag i kalendern för att se om leverans är möjlig detta datum. Annars har nästan alla orter leveranser på lördagar.

 

Hur skickar man Blombud?

Det är enkelt att skicka blombud med oss. Först väljer man önskad produkt och sedan skriver man in mottagarens adress och önskat leveransdatum. Efter det väljer man önskad blomsterbutik och fyller sedan i all info om mottagaren i kassan och betalar, sen är det bara att vänta på ett tack från mottagaren.

 

Kan man skicka blommor till sjukhus?

Ja, det går bra till många sjukhus, oftast beror det på vilken avdelning på sjukhuset som ska ta emot blommorna. Det kan finnas restriktioner på vissa sjukhus och avdelningar, bäst är att ringa innan beställning och stämma av om dem tar emot blommor. Annars brukar det gå bra att skicka choklad istället.

 

Får man skicka blommor till äldreboende?

Ja, vi har leveranser till äldreboenden, det brukar vara en väldigt uppskattad gest att skicka blommor till sina anhöriga som befinner sig på ett äldreboende. De flesta äldreboenden har reception eller personal som kan ta emot blombudet som ser till att blommorna hamnar rätt och i en vas. 

 

Kan man skicka blommor till BB?

De flesta BB avdelningar tar emot blombud men på vissa BB avdelningar kan dem ha förbud pga. allergi och dofter. Bäst är att försöka ringa till tänkt avdelning innan beställning för att stämma av om det går att skicka just dit.

 

Vem har skickat blommor till mig?

I nästan alla blomsterbud som skickas till någon innehåller det ett kort med korttext där beställaren skriver sitt meddelande och avsändare. Det är valfritt att göra detta. det är genom korttexten mottagaren får reda på vem som skickat blommorna och som i sin tur kan ringa och tacka för blommorna.

 

Vilken färg på Kondoleansblommor?

Kondoleansbuketter går oftast i vita toner. Oftast är det vita rosor och vita liljor som ingår i dessa buketter. Men vet man att mottagaren gillar andra färger får det också att skicka, finns inget rätt eller fel att förhålla sig till.

 

Vad är Kondoleansbukett?

Kondoleansbuketter skickas oftast till de anhöriga till den avlidne.

Oftast går dessa buketter i vita toner men det är inte fel att skicka blommor i andra färger om man tycker det passar bättre.

Det brukar vara en uppskattad gest att visa sin uppskattning till de anhöriga i deras sorg.

 

Tack för att du väljer att skicka ditt blombud med Florister i Sverige!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla