Frågor och svar

Kan man köpa blommor online?

Ja, det går alldeles utmärkt att handla blommor online. Allt du behöver göra är att gå in på Floristerisverige.se, välja en blombukett. Fyll i vem som är mottagare och datum du vill skicka. Klart!

 

Hur skickar jag blommor?

När du beställer blombukett hos oss så behöver du bara fylla i vem som är mottagare, sen sköter den utförande blomsterbutiken resten. Florister i Sverige har samarbete med butiker över hela Sverige och kan leverera samma dag.

 

Vad kostar det att förmedla blommor?

Alla blomsterbutiker som Florister i Sverige samarbetar med har satt sina egna budpriser, vilket betyder att det kan skilja sig beroende på vart du vill skicka blommor. Men vi kan stolt säga att vi har lägst priser på bud i hela Sverige.

 

Kan man skicka blommor på söndag?

Ja, på vissa orter. Blomsterbutiker som utför beställningarna har själva satt sina leveransdagar. Så på vissa orter i Sverige kan leverans ske på söndagar.

 

Vilken tid levereras Blombud?

De allra flesta blombud levereras mellan 09:00-19:00 (tidsavvikelser kan förekomma). Vid högtider då många skickar blombud kan leverans komma att ske mellan 07:00-22:00 (tidsavvikelser kan förekomma). Detta gäller förutsatt att beställningen inkommit i enlighet med de stopptider som finns för leverans samma dag. Vi har tyvärr ingen tidspassning, men butiken försöker alltid att tillgodose önskemål om tider i den mån det fungerar med övriga leveranser den dagen. I det flesta fall kontaktas alltid mottagaren innan leverans kan ske. Detta för att säkerställa att mottagaren kan ta emot blombudet och att inga hinder finns för leverans.

Blombud till företag levereras under kontorstider. Vid högtider prioriteras leveranser till företag om beställningen kommit in i god tid. Vi har tyvärr ingen tidspassning, men butiken försöker alltid att tillgodose önskemål om tider i den mån det fungerar med övriga leveranser den dagen. Vi hänger inga blommor på dörren om det gäller leveranser till företag.

 

Hur fungerar blomsterbud?

Att beställa blomsterbud är väldigt enkelt. Du går in på Floristerisverige.se. Där väljer du ut en blombukett som du vill skicka till någon. Därefter så fyller du i mottagarens uppgifter. Nu får den utförande butiken din beställning och ser till att den når mottagaren på önskat leveransdatum.

 

Kan man spåra Blombud?

De anslutna blomsterbutikerna har sina egna leveransrutiner. Så undrar du något över din leverans kan du alltid kontakta Florister i Sverige eller blomsterbutiken direkt. Se till att du har ditt orderID så att butiken kan hitta din beställning.

 

Vilket Blombud är billigast?

Alla våra blombuketter har olika priskategorier. Det finns enklare buketter från 195 kr till stora buketter där du själv sätter värdet. Våra florister kan skapa blombuketter för alla tillfällen och det bästa alternativet att skicka är Floristens val, då Floristen får arbeta fritt. Budavgifterna skiljer sig beroende på vilken ort du vill skicka till. Hos Florister i Sverige får du alltid butiken egna budpris, vilket gör det billigare för dig som kund att skicka blommor.

 

Vad kostar det att skicka blommor till begravning?

Beror helt på vad som ska skickas. Finns begravningsbuketter från 400 kr till begravningskransar för 3000 kr. Vad man ska välja för utförande på dekorationen baseras oftast på relationen till den anhöriga och budget. Frakten till kyrkor/kapell ligger oftast mellan 0-99 kr beroende på var i landet det är.

 

När skickar man blommor till begravning?

Beställningar till begravningar behöver oftast komma in minst 2-3 dagar innan begravningen sker, det beror lite på vilken produkt och om begravningsband ska beställas till som avgör hur långt innan beställningen behöver komma in. Alla begravnings beställningar skickas direkt till kyrkan och lämnas minst en timma innan begravningen börjar. Har beställningen kommit in för kort inpå begravningen ringer alltid blomsterbutiken beställaren och stämmer av om dem hinner ordna beställningen eller inte.

 

Kan man skicka blommor utomlands?

Ja, vi har leveranser till de flesta länder runt om i världen. Alla beställningar utomlands måste göras under kategorin Skicka blommor utland. Dessa beställningar funkar på samma sätt som en inrikes order. Man börjar med att välja blommor för tillfället, sedan väljer man önskat land och leveransdatum och fyller i all info om mottagaren i kassan. Efter att betalat med önskat betalsätt skickas en orderbekräftelse till uppgiven mejl med all info om beställningen, Klart.

 

Vad kostar det att skicka blommor utomlands?

Det varierar, beroende på storlek på buketten och leveransadress. Om mottagarens adress inte ligger väldigt avsides ligger budavgiften generellt på 99 kr till de flest områden.

 

Kan man skicka blommor till Finland?

Ja, vi har leveranser till Finland. Beställningar till utlandet måste göras under kategorin Skicka blommor utomlands där man har möjlighet att skicka blommor till de flesta länder runt om i världen.

 

Kan man skicka blommor till USA?

Ja, vi har leveranser till USA. Beställningar till utlandet måste göras under kategorin Skicka blommor utomlands där man har möjlighet att skicka blommor till de flesta länder runt om i världen.

 

Vilket Blombud är billigast?

Vi på Florister i Sverige anser att vi är bland de billigaste att skicka blombud med då vi oftast har billigare budavgift än de andra förmedlingstjänsterna. Blommorna är det oftast samma pris på för alla tjänster och butiker så det är budavgiften det kan skilja på.

 

Vad kostar utkörning av blommor?

Vi har olika budavgifter beroende på adress och blomsterbutik som ska leverera blommorna. Vårt system bygger på att varje enskild blomsterbutik får sätta sina egna budavgifter och leveranstider. Florister i sverige har bland de lägsta budavgifterna för att skicka blombud då vi är unika med att låta varje enskild butik välja sin egen budavgift utan påslag och mellanhänder.

 

Kan man skicka blommor en söndag?

Vi har söndagsleveranser på en del orter, oftast i storstäderna.

Detta ändras hela tiden så man måste välja önskad produkt och sedan välja söndag i kalendern för att se om leverans är möjlig detta datum. Annars har nästan alla orter leveranser på lördagar.

 

Hur skickar man Blombud?

Det är enkelt att skicka blombud med oss. Först väljer man önskad produkt och sedan skriver man in mottagarens adress och önskat leveransdatum. Efter det väljer man önskad blomsterbutik och fyller sedan i all info om mottagaren i kassan och betalar, sen är det bara att vänta på ett tack från mottagaren.

 

Kan man skicka blommor till sjukhus?

Ja, det går bra till många sjukhus, oftast beror det på vilken avdelning på sjukhuset som ska ta emot blommorna. Det kan finnas restriktioner på vissa sjukhus och avdelningar, bäst är att ringa innan beställning och stämma av om dem tar emot blommor. Annars brukar det gå bra att skicka choklad istället.

 

Får man skicka blommor till äldreboende?

Ja, vi har leveranser till äldreboenden, det brukar vara en väldigt uppskattad gest att skicka blommor till sina anhöriga som befinner sig på ett äldreboende. De flesta äldreboenden har reception eller personal som kan ta emot blombudet som ser till att blommorna hamnar rätt och i en vas.

 

Kan man skicka blommor till BB?

De flesta BB avdelningar tar emot blombud men på vissa BB avdelningar kan dem ha förbud pga. allergi och dofter. Bäst är att försöka ringa till tänkt avdelning innan beställning för att stämma av om det går att skicka just dit.

 

Vem har skickat blommor till mig?

I nästan alla blomsterbud som skickas till någon innehåller det ett kort med korttext där beställaren skriver sitt meddelande och avsändare. Det är valfritt att göra detta. det är genom korttexten mottagaren får reda på vem som skickat blommorna och som i sin tur kan ringa och tacka för blommorna.

 

Vilken färg på Kondoleansblommor?

Kondoleansbuketter går oftast i vita toner. Oftast är det vita rosor och vita liljor som ingår i dessa buketter. Men vet man att mottagaren gillar andra färger får det också att skicka, finns inget rätt eller fel att förhålla sig till.

 

Vad är Kondoleansbukett?

Kondoleansbuketter skickas oftast till de anhöriga till den avlidne. Oftast går dessa buketter i vita toner men det är inte fel att skicka blommor i andra färger om man tycker det passar bättre. Det brukar vara en uppskattad gest att visa sin uppskattning till de anhöriga i deras sorg.

 

Vad kostar det med Blombud?

Kostnaden för blombud kan variera beroende på flera faktorer som destination, typ av blommor och hur snabbt leveransen ska ske. Generellt sett kan man förvänta sig att priset för blombud i Sverige börjar runt 100 SEK och kan öka beroende på bukettens storlek och komplexitet samt avståndet för leveransen. Det är också vanligt att priset påverkas av speciella tillfällen som högtider, då efterfrågan på blombud är högre.

 

Hur sent kan Blombud komma?

Leveranstiden för blombud kan variera beroende på leverantörens policy och den specifika tjänsten som används. Många blomsterföretag erbjuder leverans fram till sen eftermiddag eller tidig kväll på vardagar, och ibland även på lördagar. För exakta leveranstider är det bäst att kontrollera direkt med den blomsterförmedling eller florist du väljer att använda, då de kan ha olika tidsgränser för när en beställning måste göras för att garantera samma dag-leverans.

 

Hur fungerar blomsterbud?

Blomsterbud fungerar genom att kunden placerar en beställning hos en florist eller via en online blomsterförmedling. Kunden väljer en bukett eller ett blomsterarrangemang, anger leveransadress och önskat leveransdatum. Floristen förbereder sedan blommorna och en budbärare levererar dem till den angivna adressen. Många blomsterbudtjänster erbjuder också möjligheten att lägga till ett personligt meddelande och att spåra leveransen.

 

Kan man skicka blommor samma dag?

Ja, många blomsterförmedlingar och florister erbjuder tjänsten att skicka blommor samma dag. För att kunna garantera samma dag-leverans behöver beställningen oftast göras innan en viss tid på dagen, vanligtvis före lunchtid. Det är dock viktigt att notera att denna service kan vara begränsad till vissa geografiska områden och kan komma med en extra kostnad.

 

Hur vet jag att blommorna kommit fram?

De flesta blomsterförmedlingar och florister erbjuder en bekräftelse via e-post eller SMS när blommorna har levererats. Vissa kan även tillhandahålla en spårningstjänst där du kan följa din beställning online. Om du är osäker kan du alltid kontakta kundtjänsten för att bekräfta att blommorna har nått sin destination.

 

Kan man skicka blommor en söndag?

Att skicka blommor på en söndag är möjligt genom vissa blomsterförmedlingar och florister, särskilt de som erbjuder sju dagars leveransservice. Det kan dock vara så att utbudet och leveransmöjligheterna är begränsade, och det kan finnas en extra avgift för söndagsleveranser. Det är rekommenderat att beställa i förväg och dubbelkolla med den valda tjänsten om de kan leverera på söndagar.

 

Hur levereras blombud?

Blombud levereras vanligtvis av en budbärare som transporterar blommorna från floristen direkt till mottagarens adress. Blommorna är noggrant förpackade för att skydda dem under transporten och se till att de anländer i bästa möjliga skick. Leveransmetoden kan variera beroende på avstånd och lokala förhållanden, men målet är alltid att leverera blommorna säkert och effektivt.

 

Hur länge håller sig en bukett?

En bukett kan hålla sig fräsch och vacker i genomsnitt mellan 7 till 10 dagar om den sköts om på rätt sätt. För att förlänga livslängden på en bukett bör man skära snittblommornas stjälkar diagonalt, byta vattnet regelbundet, hålla buketten borta från direkt solljus och drag samt använda blomnäring om sådan medföljer.

 

Hur länge kan man ha blommor utan vatten?

Blommor kan överleva utan vatten i några timmar, men detta beror starkt på blomsorten och omgivningsförhållandena. Vissa blommor, som orkidéer, kan tåla att vara utan vatten längre än mer känsliga blommor som rosor. För att maximera blommornas livslängd när de är utan vatten, bör man undvika värme och direkt solljus och återfukta dem så snart som möjligt.

 

Vad kostar det att skicka blommor med bud?

Kostnaden för att skicka blommor med bud kan variera beroende på flera faktorer, såsom leveransavstånd, typ av blommor och önskad leveranstid. I genomsnitt kan man förvänta sig att betala mellan 100 och 500 SEK för att skicka blommor inom Sverige. Priset kan öka om man väljer ett mer exklusivt blomsterarrangemang eller om blommorna ska skickas med expressleverans. Det är alltid bäst att jämföra priser hos olika florister och budtjänster för att hitta det mest kostnadseffektiva alternativet.

 

Vad kostar det att skicka en blomma?

Att skicka en enskild blomma är mindre vanligt än att skicka buketter, men det är möjligt genom vissa tjänster. Kostnaden för att skicka en blomma kan vara lägre än för en hel bukett, men leveranskostnaden kan fortfarande utgöra en stor del av priset. Man kan förvänta sig att betala från 50 SEK och uppåt för att skicka en enstaka blomma, beroende på blomsort och leveransalternativ.

 

Hur skickar man blommor till någon?

För att skicka blommor till någon kan man antingen använda sig av en online blomsterförmedling, ringa eller besöka en lokal florist. Processen är enkel: man väljer ett blomsterarrangemang, anger mottagarens adress och väljer ett leveransdatum. Betalning sker oftast direkt via webbplatsen eller i butiken. Många tjänster erbjuder även möjligheten att inkludera ett personligt meddelande.

 

Hur gör man för att skicka blommor till begravning?

När man ska skicka blommor till en begravning är det viktigt att ta hänsyn till anhörigas önskemål och traditioner. Det är vanligt att skicka kransar, kistdekorationer eller buketter. Man bör kontakta den ansvariga begravningsbyrån eller de anhöriga för att få information om vilken typ av blommor som är lämpliga och när de ska levereras. Många florister har erfarenhet av att arrangera blomsterleveranser till begravningar och kan ge råd och hjälp.

 

Hur skickar man blommor till en annan stad?

Att skicka blommor till en annan stad innebär vanligtvis att man använder sig av en nationell blomsterförmedlingstjänst eller en lokal florist som samarbetar med andra florister i den staden. Man väljer ett blomsterarrangemang på förmedlingens webbplats, anger leveransadressen och betalar online. Floristen i den aktuella staden kommer sedan att skapa och leverera blomsterarrangemanget.

 

Hur vet jag att blommorna kommit fram?

För att veta att blommorna har kommit fram kan man ofta spåra leveransen via blomsterförmedlingens webbplats eller genom att få en leveransbekräftelse via e-post eller SMS. Vissa tjänster erbjuder även fotobevis eller en bekräftelse från mottagaren. Om man är osäker kan man alltid kontakta kundtjänsten hos den valda blomsterförmedlingen.

 

Vilken blomma symboliserar vänskap?

Blomman som ofta symboliserar vänskap är den gula rosen. Den representerar glädje, vänskap och omtanke. Andra blommor som kan symbolisera vänskap inkluderar alstroemeria, känd för sin långvariga skönhet, och krysantemum, som i vissa kulturer anses vara en symbol för sann vänskap.

 

Vad betyder en gul blomma?

En gul blomma har ofta en symbolik som är kopplad till glädje, vänskap och ny början. I blomsterspråket representerar gula blommor ofta en glad och positiv känsla och kan användas för att uttrycka uppskattning och vänskaplig kärlek.

 

Vad betyder en gul ros?

En gul ros har en speciell betydelse i blomsterspråket; den står för vänskap, glädje och ibland även försoning. Att ge någon en gul ros är ett sätt att uttrycka uppskattning och platonisk kärlek, och kan vara ett perfekt sätt att fira en vän eller visa tacksamhet.

 

Hur många rosor ger man på alla hjärtans dag?

Antalet rosor man ger på alla hjärtans dag kan variera beroende på personlig preferens och relationens natur. En enda röd ros kan symbolisera kärlek vid första ögonkastet, medan ett dussin rosor ofta representerar en traditionell gest för att visa sin kärlek och uppskattning. Vissa väljer att ge ett större antal rosor för att uttrycka djupare känslor eller för att göra ett mer dramatiskt intryck.

 

Kan man skicka blommor en söndag?

Många blomsterförmedlingar och florister erbjuder möjligheten att skicka blommor även på en söndag, särskilt inför stora helger som alla hjärtans dag eller mors dag. Det kan dock finnas en extra avgift för söndagsleveranser, och utbudet kan vara begränsat, så det är bäst att beställa i god tid och bekräfta leveransmöjligheterna med tjänsten man väljer.

 

Vilka blommor ska man ha på begravning?

Vid en begravning är det traditionellt att välja blommor som uttrycker vördnad, respekt och kärlek. Vanliga blommor som används vid begravningar inkluderar liljor, som ofta associeras med renhet och fred; rosor, där olika färger kan uttrycka olika känslor (till exempel röda för kärlek och vita för oskuld); nejlikor, som står för kärlek och beundran; och krysantemum, som i många kulturer är en blomma för sorg och respekt. Det är också vanligt att se gladiolus på begravningar, som symboliserar styrka och moralisk integritet. Valet av blommor kan också påverkas av den avlidnes personliga smak, så det är viktigt att överväga vilka blommor eller färger som kan ha varit betydelsefulla för personen.

 

Vem ska ha handblomma på begravning?

Handblommor vid begravningar är vanligtvis reserverade för de närmaste anhöriga till den avlidne. Detta kan inkludera partner, barn, syskon och ibland föräldrar eller nära vänner. Handblomman bärs som en symbol för den nära relationen till den bortgångne och som ett tecken på respekt. Det är dock viktigt att notera att traditioner och etikett kan variera beroende på kulturella och personliga preferenser, så det är alltid bäst att följa de anhörigas önskemål eller råd från en begravningsrådgivare.

 

Vilken färg på handblomma vid begravning?

Färgen på handblomman vid en begravning kan ha olika betydelser. Traditionellt är vita blommor ett säkert val eftersom de symboliserar renhet, sorg och respekt. Svarta band kan också användas för att visa sorg. I vissa fall kan de anhöriga välja en färg som hade en speciell betydelse för den avlidne eller som representerar något om deras liv eller personlighet. Det är dock alltid viktigt att respektera familjens önskemål och traditioner när det gäller färgval.

 

Vad skriver man på blommor när någon dött?

När man skickar blommor till en begravning eller till de sörjande är det vanligt att inkludera ett kort eller band med en kondoleans eller ett personligt meddelande. Vanliga fraser kan inkludera "Vila i frid", "Med djupaste sympati", eller "I kärlekens och minnets tecken". Det kan också vara passande att skriva något mer personligt, som reflekterar din relation till den avlidne eller delar ett minne. Det viktigaste är att ditt meddelande uttrycker medkänsla och stöd till de anhöriga i deras tid av sorg.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla