Leverans samma dag!

Blommorna överlämnas personligen i hand på mottagaren.

100% nöjd kundgaranti

Vi garanterar färska och hållbara blommor vid leverans.

Leveranser i Sverige och utomlands

Vi levererar ditt blombud i Sverige och utomlands.

Begravningsblommor - direkt till kyrkan

Dina begravningsblommor levereras i god tid före begravningen börjar direkt till kyrkan.

Uppskattade och goda presenter

Skicka chokladbud online är ett både bra och trevligt samt mycket uppskattat sätt att ge uttryck för den beundran, uppskattning, tillgivenhet eller kärlek som man känner för en person. Visst kan man skicka presenter av olika slag via nätet också, men håll med om att just choklad och delikatesser är en gåva som på ett speciellt sätt symboliserar vänskap och mycket annat som man vill visa på ett tydligt sätt. Choklad har i alla tider varit en mycket uppskattad present att ge bort till någon som man tycker om. I dagens moderna samhälle – där IT-revolutionen så totalt har omdanat våra liv – har det blivit enkelt att skicka choklad online. Det är när man upplever smaken av choklad som man verkligen förstår hur värdefullt och uppskattat det är att få choklad.

Chokladbud - Liten historielektion om choklad

Choklad tillverkas av kakaobönan som i sin tur framställs av frukten från kakaoträdet. Det var från början aztekerna och mayafolket, som bodde i Centralamerika, som upptäckte och använde kakao. Själva ordet kakao är ett ord som kommer från aztekernas cacahuaquchtl, ett ord med omstridd betydelse. Kakaobönorna anses av historieforskarna ha varit i bruk i dessa indiancivilisationer i mer än 2 500 år. Bland annat använde man kakaobönan som ett slags betalningsmedel. Det var först när Christofer Columbus återvände till Spanien från sin första färd till det han så felaktigt trodde var Kina år 1502 som kakao gjorde sin entré i Europa. Här började man förtära den som en ren chokladdryck och det var först på 1800-talet som man upptäckte möjligheten att mala kakaobönan till ett pulver och på så sätt tillverka de chokladkakor som vi numera tycker så mycket om att äta både till vardag och till fest. Det är alltså ingen ny uppfinning man kan skicka kors och tvärs på nätet. Att skicka choklad online är en hedersbetygelse med mycket lång historia bakåt i tiden.  

Choklad i olika former i våra chokladbud

Du har säkert lagt märke till att choklad kan både smaka och se ut på en mängd olika sätt. Egentligen kan man med viss rätt säga att choklad är ett samlingsnamn för alla produkter som på något sätt har med kakaobönan att göra. Choklad kan produceras och skickas online i form av mer eller mindre lyxiga presentförpackningar, som praliner, som chokladkakor, i påsar eller på en lång rad andra sätt. Du har alltså ett mycket stort urval att välja och vraka ur.

Skicka chokladbud i Sverige

Vår hemsida har öppet dygnet runt årets alla dagar, så att du i lugn och ro kan göra din beställning när det passar dig. Konceptet är enkelt. Choklad är gott och det ska vara lätt att skicka choklad till någon, utan att det kosta dig en förmögenhet. Vi har gjort sidan så enkel som möjligt att beställa ifrån för dig som kund. Vi tänkte hela tiden ”klick-klick-klart!”, svårare än så får det inte vara. Det lyckades! Vi är mycket stolta över att kunna leverera choklad inom hela Sverige.

När passar det att skicka choklad?

Det enkla svaret är, alltid! Ja, vissa äter choklad när de är glada, medan en del äter choklad när de är ledsna. En del äter det för att fira, andra för att trösta. Många förknippar det med romantik och kärlek. Oavsett vad din anledning är för att skicka choklad till någon, är vi säkra på att de kommer bli väldigt glada och överraskade över att få en chokladask från dig. Vi vet att det är en mycket uppskattad gest att ge bort choklad.

Våra tillbehör

När du skickar choklad med oss kan du välja att lägga till något av våra tillbehör. Är det en present, kan du välja att få asken inslagen i presentpapper. Vill du få presenten att kännas extra lyxig, så kan du slå in chokladen i cellofan. Ibland vill man kanske skriva med en personlig hälsning. Välj då att skicka med ett kort. 

Undrar du över något?

Har du någon fundering över något på sidan, eller över någon av våra produkter? Tveka inte, utan hör av dig till oss. Vi svarar på dina frågor. Våra kontaktuppgifter hittar du på hemsidan. Det enklaste sättet att nå oss är att använda kontaktformuläret direkt på hemsidan. Vi hörs!

Chokladbud är sött och vackert!

Överraska med något oväntat. Istället för en bukett, eller kanske tillsammans med en, kan du skicka ett chokladbud. En ask med vackra praliner kan man äta med ögonen innan den goda smaken upplevs på riktigt. Chokladbudet är härligt och originellt och perfekt när du vill visa din kärlek och omtanke.

Vackra chokladbud höjer humöret

Du behöver bara ta en titt på bilderna av våra chokladbud och du blir på fantastiskt humör. Vackra praliner som är en dröm att sätta tänderna i kan få din fantasi att skena iväg. Tänk dig reaktionen när en sådan ask levereras till en person som du tycker om. Du kommer att vara hjälte för evigt! Om du känner någon som är lite nere just nu kanske du tänker att det vore fint med ett blombud. Visst kan det vara det. Men missa inte hur choklad har en förmåga att få vem som helst att börja tänka i andra banor. Det är faktiskt vetenskapligt bevisat att vi kan bli på gott humör av choklad och då särskilt de mörkare sorterna. Dessutom är det här något som är underbart att dela med andra. När du skickar till en person som bor med andra kommer de också att hylla dig för ditt härliga chokladbud!

När passar det bra att skicka choklad?

Det går att skicka choklad precis när som helst. Det här är en stilfull present som alltid uppskattas. Även av de som normalt sett inte äter så mycket sött. I och med att chokladaskarna ser så vackra ut är de underbara att få hemskickade. De fungerar ju lite som dekoration där de ställs fram på ett bord eller hylla. Det kan passa bra med chokladbud när:

  • Det ska firas födelsedag
  • Det är dags för studentfest
  • Någon behöver lite tröst
  • En bebis har kommit till världen
  • Du är förälskad
  • En arbetskamrat slutar på jobbet

Den här listan kan fyllas på med så många olika tillfällen. Det passar fint att skicka choklad till vänner och partners. Chokladen kan också vara en underbar försändelse då du beundrar någon. Skicka tillsammans med en röd ros för maximal effekt! Om du känner någon som har lite svårt för blommor på grund av att de doftar för starkt är chokladbud ett fantastiskt val. De kommer ju med de glada och eleganta färgerna men utan dofter som kan vara svårt för allergiker. Detsamma kan sägas om du känner någon som blir ledsen av buketter som inte lever för evigt. Chokladpraliner är inte heller för evigt men av någon anledning ser vi inte på samma sätt på denna typ av present. Vi minns ju för alltid hur gott det var!

Choklad och kaffe passar bra ihop

Missa inte att du kan skicka ett chokladbud med flera goda saker i asken. Det går att skicka med ett gott kaffe eller kanske te. Choklad och kaffe är just en riktigt god kombination. Om personen du vill överraska tycker om att få unika kaffesorter bör du välja den här typen av chokladbud. Det går också att välja välsorterade askar som har allt från choklad till fin olivolja. Det här är delikatesslådor som passar mycket bra då det ska vara en finare present. En delikatesslåda är en upplevelse och något som verkligen kommer till användning. Den slår många andra klassiska presenter.

Kartong eller strut, det är frågan…

Om du vill skicka ett enklare chokladbud kan du fundera på om du ska skicka en kartong med chokladpraliner eller kanske en strut med choklad. Kartongen ser lite lyxigare ut, så är det förstås. Men struten har ett mycket attraktivt pris. Det här är lite som att välja mellan en mindre nivåbukett eller ett lite större arrangemang. Basera ditt val på magkänslan. Priset skiljer sig inte så stort. Om du tycker att en mindre ask eller strut passar bättre än något lite större blir det säkert bra. Sedan kan det förstås vara så att du just nu har en mindre budget för presenter men gärna vill skicka något sött och kärleksfullt. Då kan en strut med choklad ses som god valuta för pengarna. Effekten är stor och det här blir helt klart en present ni kommer att komma ihåg.

Perfekt när du glömde bort

När du har glömt bort att någon fyller år eller att det fanns en annan anledning till uppvaktning är chokladbud en räddare i nöden. Det är så enkelt att beställa chokladbudet och det kommer snabbt att skickas ut till personen på adressen som du anger. Den som får chokladen från dig kommer ju inte att ha en susning om att du glömde bort. Det hela känns genomtänkt och speciellt. Att du inte behövde ge dig ut och leta lämpliga presenter på stan är en stor fördel som du kan hålla för dig själv. Om du glömde bort att någon i en annan stad borde bli grattad av dig kan du ta det lugnt. Vi kan skicka chokladbud över hela Sverige. Det är enkelt och snabbt ordnat. Allt du behöver göra är att välja chokladen som du vill skicka och sedan beställa. Snart kommer din vän att höra av sig med jubelrop!

Hur mycket choklad ska du skicka?

Ett chokladbud är en smakupplevelse och en njutning för ögonen. Det kan räcka gott och väl med några få vackert dekorerade praliner. I och med att det här är en den typ av godis som man inte äter hur mycket som helst av räcker en mindre ask långt. Därför behöver du inte känna att en mindre ask är för lite. Personen som får den kommer antagligen inte att klara av att äta mer än en chokladpralin åt gången. Även om det finns gäster omkring som också vill smaka kommer du långt med några få vackert dekorerade bitar. Om du tycker att det ska vara mer kan du alltid välja en större ask eller kanske beakta en delikatesslåda som kombinerar chokladen med fler härliga ingredienser som tillsammans blir till den finaste present du någonsin har skickat.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla