Leverans samma dag!

Blommorna överlämnas personligen i hand på mottagaren.

100% nöjd kundgaranti

Vi garanterar färska och hållbara blommor vid leverans.

Leveranser i Sverige och utomlands

Vi levererar ditt blombud i Sverige och utomlands.

Begravningsblommor - direkt till kyrkan

Dina begravningsblommor levereras i god tid före begravningen börjar direkt till kyrkan.

Rosor talar sitt tydliga språk

Om en enda blomma ska koras som allas favorit ligger rosen bra till. Vi använder oss av rosor för att visa kärlek och vänskap. Det är välkänt att det här är en blomma som talar sitt eget tydliga språk. Det som kan få betydelse för vad du säger med en ros är färgen på den.

Skicka rosor av olika slag

När du vill överraska med rosor har du många fina alternativ. Du kan skicka en enkel ros eller kanske tre. Du kan välja en stor härlig bukett med rosor i olika färger. 

Var dock medveten om att röda rosor av de allra flesta ses som en romantisk gest. Om det är chefen som ska gratuleras och blommorna enbart kommer från dig kan det upplevas som lite märkligt med ett stort fång röda rosor.

Rosens färg betyder något

Färgen på rosen får alltså betydelse för vad du säger med den. Rött är samma sak som att älska och rosa kan innebära förälskelse.

Här är några andra vanliga färger på rosor och deras betydelse:

 • Gula rosor – Vänskap
 • Blå rosor – Hopp
 • Vita rosor – Ärlighet och pålitlighet
 • Lila rosor - Lyckönskningar
 • Orange rosor – Stolthet

Det här kan vara en god inspiration för dig när du ska skriva din hälsning tillsammans med rosorna. Välj orange och tala om hur stolt du är över personen som får buketten. Eller varför inte lila rosor när du vill önska lycka till?

Säg något med antalet rosor

Du kan faktiskt säga något med antal rosor i buketten. Om den som får blommorna kan rosornas språk kan det här bli mäktigt. Om inte får du ge en ledtråd i din hälsning.

1 ros – Du betyder allt för mig
2 rosor – Vill du resa bort med mig?
3 rosor – Jag vill träffa dig igen, när blir det?
4 rosor – Du är en inspiration som jag uppskattar
5 rosor – Jag kan göra vad som helst för dig
6 rosor – Jag tror inte på vad du säger
7 rosor – Jag älskar dig
8 rosor – Jag kommer att stå vid din sida tills döden skiljer oss åt
9 rosor – Kan vi vara ensamma?
10 rosor – Jag vill gifta mig med dig!

Rosor får varje hjärta att sjunga!

Om det ska vara ett blombud som går till historien som det vackraste du någonsin har skickat ska det vara rosor. Det här är blomman som kan få varje hjärta att sjunga. Även ditt då du ser på bilden av buketten som du sedan beställer och skickar till en person som snart kommer att bli otroligt glad. Rosbuketter och rosarrangemang är för alla tillfällen och vi hjälper dig att skicka rosorna över hela Sverige och till andra länder!

Vad är det med rosor som är så speciellt?

Blommor är ju inte bara blommor. De är en fest för ögonen och en känsla av omtanke. I varje fall då du skickar ett blombud med en vacker bukett med rosor. Det går att skicka levande rosor såväl som torkade i rosboxar. Oavsett vad du väljer är det här skönhet och kärlek. Det finns några särskilda saker som får rosen att stå ut som en helt unik blomma:

Både skönhet och doft

Den perfekta rosen har skira blad i vackra färger och en doft som du inte missar. Inte konstigt att folk gärna vill ha rosbuskar i sina trädgårdar. Doften och synintrycket ger så mycket energi. Men missa inte känslan av rosenbladen. De är lena och fina att hålla i. Vi blir inspirerade av rosens skönhet. Många håller med om att det är tillräckligt att titta på rosor för att känna glädje. Om någon är lite nere eller hängig är det här den perfekta blomman att skicka med blombud!

Hundratals sorter och färger

Visste du att det finns omkring 360 rosarter? De olika sorterna har lite olika form och storlek. Inom varje art finner du en massa olika färger. Det ger ett enormt utbud. Det kommer alltid att finnas någon typ av rosor som har säsong eller som blir lika vackra då de odlas artificiellt som ute i naturen. Det stora utbudet är otroligt spännande och något som du upptäcker i våra rosbuketter. Se lite närmre på rosorna som ingår i varje arrangemang. Det är olika former och olika färger som ger ett levande arrangemang som nästan hoppar mot dig ur skärmen.

Ekonomiska val för blombuketter

Det här kanske låter som en omöjlighet. Du har säkert intrycket av att rosor är de allra dyraste blommorna. Det är klart att det finns sorter som är mycket eleganta och dyra men det finns också ekonomiska sorter som växer på ett sätt som gör det enkelt att få fram flera skördar på kort tid. Rosor kan i stort sett växa överallt. De trivs i Sverige såväl som på sydligare breddgrader. Det här är också något som bidrar till den stora variation som finns av denna vackra blomma. Hos oss kan du hitta rosor till olika budget för olika ändamål och priserna är riktigt attraktiva.

Alla älskar rosor!

Det ska också sägas att något som är unikt för rosen som blomma är hur älskad den är. Över hela världen uppskattas rosor som vackra och väldoftande. Därmed är det här ett säkert val oavsett vem du ska skicka blommor till. Är det rosor med i buketten kommer den att älskas, så enkelt är det. Det enda du behöver tänka på är vilka färger du helst väljer för personen som ska få buketten.

När är rosorna ett bra val för blombud?

I och med att alla älskar rosor är det här alltid ett bra val då du ska skicka blommor. Det finns flera tillfällen då just rosorna kommer att kännas så självklara.

Exempel på detta är:

 • Bröllop
 • Begravningar
 • Födelsedagar
 • Alla hjärtans dag
 • Mors dag
 • Fester

Det är inte så att du måste vänta på en viss högtidsdag för att skicka rosor. Det kan vara otroligt fint att överraska med en rosbukett en helt vanlig måndag. Du kan ju till och med skicka blombudet till en arbetsplats för att få en helt vanlig vardag att framstå som något helt annat än vardag.

Olika färger ger olika känslor 

Det är viktigt att tänka på den känsla som färgen på rosen bidrar med. Du får en viss effekt med djupt röda rosor och en helt annan med lila rosor. De röda rosorna passar mycket bra när det ska vara ett kärleksblombud. Kanske vill du fira en årsdag med den du älskar mest eller så kanske du vill tala om att du beundrar i hemlighet.

Gula rosor är mycket passande för buketter som ska signalera vänskap. Rosa är också ett bra val mellan vänner och inom familjen. Rosa är kärlek och omtanke men inte passion så som röda rosor är.

Rött måste inte bara vara förälskelse och passion. I begravningsarrangemang är det mycket vanligt att det ingår röda rosor. Då symboliserar de kärlek och värme på ett mycket smakfullt vis.

En bukett för varje budget

Om du tar en titt på vår sajt ser du att vi har många olika buketter och arrangemang inom kategorin rosor. Det betyder också att du kan finna lämpliga val för din budget. Det går att hitta rosor till väldigt attraktiva priser hos oss. Om du har minimal budget kan vi tipsa om den enkla rosen som ett smakfullt alternativ. Den kommer att skicka i en presentation som känns elegant. Det här kan passa mycket fint när du vill visa kärlek på ett finstämt sätt.

Rosor som smyckning av hem och arbetsplats

Något som blir allt vanligare är att smycka arbetsplatser såväl som hem med rosor. Det handlar inte bara om att plantera rosbuskar omkring fastigheter. Med vackra rosbuketter får lokaler en helt fantastisk känsla och stil.

Det går att regelbundet byta ut rosor i vaser som placeras ut strategiskt. På arbetsplatser är det till exempel härligt att ha rosarrangemang alldeles vid ingången eller receptionen där alla kommer att njuta av dem. Rosor är blommor som inspirerar och ger energi. Det är något som vi kan behöva mer av både på jobbet och hemma. Fundera lite på när du senast njöt av rosor, kanske är det dags för ett blombud. Både till dig själv och någon som skulle uppskatta ett oväntat blomsterbud!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla