Tulpaner

De här produkterna går endast att beställa när de är i säsong. Just nu är de inte i säsong.

Leverans samma dag!

Blommorna överlämnas personligen i hand på mottagaren.

100% nöjd kundgaranti

Vi garanterar färska och hållbara blommor vid leverans.

Leveranser i Sverige och utomlands

Vi levererar ditt blombud i Sverige och utomlands.

Begravningsblommor - direkt till kyrkan

Dina begravningsblommor levereras i god tid före begravningen börjar direkt till kyrkan.

Vårens glädjespridare

När våren är på ingång ser vi plötsligt tulpanerna överallt. Det här är blomman som signalerar ljus, ny energi och en känsla av att värmen är på väg. När du skickar tulpaner är det ett knippe kärlek som kommer med värmen du känner i ditt hjärta. Det här är en underbar blomma som passar precis varje tillfälle.

Alla älskar tulpaner!

Produktionen av svenska tulpaner har ökat under senare år. Det beror på att allt fler vill smycka sina hem och glädja vänner med denna blomma. Tulpanen är vacker och har också en fräsch doft. Dessutom är den ganska enkel att hantera.

En bukett med tulpaner kan hålla sig fin länge. Den kan inkludera olika färger på tulpanerna och grönt i olika nyanser. Ta bara en titt på våra bilder för att förstå precis hur vackra tulpanbuketterna kan vara!

När är det tulpansäsong i Sverige?

Tulpansäsongen börjar redan omkring nyår. Då kommer efterfrågan från blomsterhandlare till tulpanodlare i Sverige såväl som utomlands. Toppen nås omkring den 8:e mars som är den internationella kvinnodagen. Då är det många som väljer att glädja en dam med ett knippe färgstarka tulpaner.

Vid påsk är det fortfarande högst aktuellt med tulpanbuketter men därefter går efterfrågan ner och vi börjar fokusera på andra blommor.

Några skötselråd när du får en tulpanbukett

När du får en tulpanbukett, eller ger bort en, kan det vara klokt att vara medveten om hur denna kan hålla sig fin lite längre.

Följande råd är enkla att följa och de kan göra stor skillnad:

 • Skär av en centimeter – Med en kniv kan du skära av cirka en centimeter av botten på buketten. Gör ett rakt snitt
 • Diska vasen ordentligt – Se till att vasen är ren. Du kan till och med göra rent med klorin för bästa möjliga effekt
 • Ställ i vas med vatten – Ställ genast tulpanerna i en vas med vanligt kallt vatten. Du behöver inte mycket vatten. 10 centimeter räcker gott och väl. Fyll inte på vatten varje dag

Nu är det dags att skicka tulpaner igen!

Finns det något som andas vår mer än tulpaner? Om du längtar efter mer sol och varmare utomhustemperaturer kan du smygstarta våren redan under tidig vinter med tulpaner. Tulpansäsongen kommer igång i Sverige redan i januari. Faktum är att många väljer att fira nyår med vackra tulpandekorationer.

Hur kan vi ha tulpaner mitt i vintern?

Från tidig januari till början av mars är det många som väljer att skicka tulpaner och att köpa samma blomma till det egna hemmet. Sprakande färger gör livet lustfyllt och vintern känns lite lättare att ta sig igenom. Men hur kan vi ha tulpaner mitt i den kalla svenska vintern? Det hela är ganska enkelt. Svenska tulpanproducenter har lökar från Holland som ligger i kyl sedan slutet av sommaren. När dessa lökar plockas fram under vintern och värms upp kommer de att luras att det redan är vår.

Tulpanerna spirar alltså trots att det är vinter och därmed har vi en form av svenska tulpaner mitt i vintern. Det rör sig förstås om holländska lökar men vi kan ändå säga att det handlar om en form av svenskodlade tulpaner som är otroligt fräscha och vackra. Det här har blivit en tradition som ger oss nordbor så mycket glädje.

Olika typer av tulpaner och deras färger

Vilken färg på tulpaner tycker du mest om? Det finns en rad olika färger och du kan välja en blandad bukett eller kanske en enkel färg för en intensivare känsla.

Några mycket vanliga sorter är:

 • Yellow Flight – Precis som namnet antyder är det här gula tulpaner. Otroligt fint i blandningar där du vill få lite ljuspunkter. Yellow Flight är solsken!
 • Leen van der Mark – Det här är en lyxig tulpansort som är mycket populärt och den är rödvit i sin färg.
 • Abba – Det här är en dubbeltulpan i röd färg som du ofta ser i svenska tulpanbuketter som du kan skicka med blombud.
 • Ben van Zanten – Här har vi en mycket vanlig röd typ av tulpan som är vacker att se på.
 • White Dream – Om du får vita tulpaner är det med största sannolikhet fråga om White Dream varianten.

Det finns fler färger och du kan ta en titt på våra bilder av tulpanbuketter för att hitta den färgkombination som du tycker är finast. Med tulpaner är det inte svårt att vara kreativ vad gäller färgval så visst kan du välja favoritfärgen när du ska skicka tulpanbukett.

När passar det med tulpanbuketter?

Det passar bäst att skicka tulpaner då det är högsäsong. Det vill säga från tidig vinter till tidig vår. Vi ser att tulpansäsongen har sin kulmen omkring internationella kvinnodagen som infaller den 8:e mars. Men det finns givetvis tulpaner längre än så.

Om du vill få en stor variation och säkra dig om att få riktigt läckra tulpanarrangemang är dock tipset att skicka denna blomma mellan januari och mars. Under denna tid kommer ju flera särskilda datum som du kan vilja märka med ett blombud.

Tulpaner passar bra då:

 • Någon fyller år
 • Det blir alla hjärtans dag
 • Någon har namnsdag
 • Du bara vill överraska

Det här är prisvärda blommor som håller sig fint. Ett självklart val under tidig vinter och vår då du vill skicka blommor med härliga färger.

Hur får jag tulpanerna att hålla längre?

Den som får tulpaner kan få de att hålla sig vackra lite längre med några enkla knep. Det som kan kännas särskilt angeläget är att den där styva och lite krispiga känslan i blommorna och stjälkarna inte går förlorad.

Börja med ny snittyta

När du får en knippe tulpaner ska du alltid börja med att skapa en ny snittyta. Tänk på att inte klämma stjälkarna. Försök att snitta med en vass kniv när du håller upp buketten. Alltså inte mot en skärbräda eller med en sax. Klämmer du till stjälkarna kan de skadas så att vatten från vasen inte kan sugas upp till blommorna ordentligt.

Du kan faktiskt snitta om varannan dag. Tulpaner fortsätter att växa då de står i en vas. Ny snittyta med jämna mellanrum är mycket bra skötsel av tulpaner.

Det ska vara kallt vatten till tulpaner

Det är smart att låta tulpaner stå i kallt vatten. Du behöver inte hälla på socker eller annan blomsternäring. Så länge som vattnet är kallt och det finns rikligt i vasen ökar du chansen för att din bukett kommer att vara fin längre. Tänk också på att byta vatten varje dag. Vasen ska vara ren så rengör den vid varje vatten-byte så slipper du bakterier som dina tulpaner kan fara illa av.

Glöm inte bort att beställa tulpaner!

För att inte glömma bort att beställa tulpaner till dig själv och som blombud till nära och kära kan du påminna dig själv om detta. Vi har ett stort urval av fina tulpanarrangemang och du kan välja det som passar perfekt för tillfälle och budget. Tänk bara på att beställa i tid. Vi är snabba och effektiva men det kan bli svårt att lyckas med ett blombud samma dag om du beställer för sent. Tänk också på att ge oss rätt uppgifter så att dina tulpaner inte hamnar på villovägar.

Vi kan skicka tulpaner över hela Sverige. Det spelar ingen roll om du är i Umeå och vill skicka tulpaner till Stockholm eller tvärtom. Med oss är allting möjligt och vi finns här om du behöver hjälp med att välja via vår aktiva support.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla