Rosor buketter

Leverans samma dag!

Blommorna överlämnas personligen i hand på mottagaren.

100% nöjd kundgaranti

Vi garanterar färska och hållbara blommor vid leverans.

Leveranser i Sverige och utomlands

Vi levererar ditt blombud i Sverige och utomlands.

Begravningsblommor - direkt till kyrkan

Dina begravningsblommor levereras i god tid före begravningen börjar direkt till kyrkan.

Rosor i buketter talar sitt eget språk

Kan du skicka en bukett röda rosor till en kompis? Det finns risk för att det här misstolkas för rosor har ett eget språk om många kan en del om. Vi vet till exempel att röda rosor i buketter har med kärlek att göra. Gula rosor har mer med vänskap att göra och kan fungera lika bra till kompisen som till chefens födelsedag.

Rosor i buketter och deras betydelse

Till att börja med kan det vara roligt att ta reda på vad olika färger betyder. Röda rosor i buketter är inte samma sak som blå rosor. Inte bara för att de ser helt olika ut. Det finns särskild betydelse med olika färger.

Var medveten om att:

 • Röda rosor betyder kärlek och är också ett uttryck för längtan. Mycket fint mellan älskande par och i vissa fall mellan familjemedlemmar. Rött är kärlek och passion! Det ska dock tilläggas att mörkröda rosor betyder saknad. De kan också vara aktuella som begravningsblommor.
 • Vita rosor signalerar äkthet och renhet. De är ofta ett val för begravningen men kan också vara ditt val då du vill visa någon annan att du litar och tror på dem. Detta förutsatt att de förstår detta och inte automatiskt ser alla vita blommor som begravningsblommor!
 • Rosa rosor är förälskelsens blombud. Rosa signalerar också att du har för avsikt att vara trogen.
 • Gula rosor betyder att den som du skickar blommorna till gör dig glad. Det kan vara en vän eller familjemedlem eller någon som du just har lärt känna.
 • Rosor buketter i orange är en signal om vänskap.
 • Lila rosor är lyckönskningar. När du vill visa att du önskar en person lycka till kan du satsa på rosor buketter i lila. Perfekt när någon ska resa bort eller ge sig av på ett livsavgörande äventyr.
 • Blå rosor står för trogenhet livet ut. Ett mycket bra val då du vill skicka blommor till din partner och tala om att du vill fortsätta resan tillsammans.

Rosor i buketter med olika antal blommor

Det är inte bara färgen som säger något om rosor i buketter. Du kommer också att tala rosornas språk med det antal blommor som du inkluderar. Kanske tänker du att ett fång med många rosor blir underbart och maffigt. Här kan du tänka ett steg till och skicka i enlighet med vad du vill säga.

Koderna för antalet rosor är:

 • 1 ros säger personen att han eller hon är allt för dig.
 • 2 rosor betyder att du skulle vilja resa tillsammans med den som får buketten.
 • 3 rosor är samma sak som att säga att du vill ses igen, en dejt till kanske.
 • 4 rosor säger att du uppskattar att personen som fick blommorna finns. Perfekt till bröllopsdagen!
 • 5 rosor säger att du kan tänka dig att göra precis vad som helst för den här personen. En aning riskabelt att skicka om han eller hon vet hur rosor buketter ska tydas.
 • 6 rosor kan leda till gräl eftersom du med denna rosbukett säger att du inte tror på något som personen har sagt till dig.
 • 7 rosor är jag älskar dig på rosbukettspråket.
 • 8 rosor betyder att du vill förbli trogen tills döden skiljer er åt.
 • 9 rosor betyder att du ber om att få vara ensam med personen. Kan passa fint under småbarnsåren.
 • 10 rosor är buketten du ska skicka när du vill fria för det här är samma sak som att fråga om personen vill gifta sig med dig.

Rosor i buketter måste inte vara enligt kodspråket

Nu ska vi komma ihåg att inte alla är medvetna om vad färgen och antal blommor i rosbuketten signalerar. Om du tycker att det är roligt att skicka ett meddelande på detta sätt kanske du ska hinta om det så att personen förstår att du säger något mer än vad som står på hälsningskortet.

Samtidigt går det bra att skicka rosor buketter utan att mena något särskilt med färg och antal. De flesta undviker rött då det inte är tal om passion eller kärlek. Utöver detta kan det kännas ganska fritt vilken färg det blir och hur många rosor. Ett tips är alltid att välja en rosbukett som du tycker känns rätt och fin. Då är chansen god att den du överraskar kommer att uppleva det på precis samma vis.

Se hela vårt utbud av rosor

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla