Chokladbud

Skicka choklad online är ett både bra och trevligt samt mycket uppskattat sätt att ge uttryck för den beundran, uppskattning, tillgivenhet eller kärlek som man känner för en person. Visst kan man skicka presenter av olika slag via nätet också, men håll med om att just choklad och delikatesser är en gåva som på ett speciellt sätt symboliserar vänskap och mycket annat som man vill visa på ett tydligt sätt. Choklad har i alla tider varit en mycket uppskattad present att ge bort till någon som man tycker om. I dagens moderna samhälle – där IT-revolutionen så totalt har omdanat våra liv – har det blivit enkelt att skicka choklad online. Det är när man upplever smaken av choklad som man verkligen förstår hur värdefullt och uppskattat det är att få choklad.

Produkterna i denna kategori levereras som varubrev/paket och går inte att kombinera med blommor. Endast 59 kr i frakt inom hela Sverige!

Liten historielektion om choklad

Choklad tillverkas av kakaobönan som i sin tur framställs av frukten från kakaoträdet. Det var från början aztekerna och mayafolket, som bodde i Centralamerika, som upptäckte och använde kakao. Själva ordet kakao är ett ord som kommer från aztekernas cacahuaquchtl, ett ord med omstridd betydelse. Kakaobönorna anses av historieforskarna ha varit i bruk i dessa indiancivilisationer i mer än 2 500 år. Bland annat använde man kakaobönan som ett slags betalningsmedel. Det var först när Christofer Columbus återvände till Spanien från sin första färd till det han så felaktigt trodde var Kina år 1502 som kakao gjorde sin entré i Europa. Här började man förtära den som en ren chokladdryck och det var först på 1800-talet som man upptäckte möjligheten att mala kakaobönan till ett pulver och på så sätt tillverka de chokladkakor som vi numera tycker så mycket om att äta både till vardag och till fest. Det är alltså ingen ny uppfinning man kan skicka kors och tvärs på nätet. Att skicka choklad online är en hedersbetygelse med mycket lång historia bakåt i tiden.  

Choklad i olika former

Du har säkert lagt märke till att choklad kan både smaka och se ut på en mängd olika sätt. Egentligen kan man med viss rätt säga att choklad är ett samlingsnamn för alla produkter som på något sätt har med kakaobönan att göra. Choklad kan produceras och skickas online i form av mer eller mindre lyxiga presentförpackningar, som praliner, som chokladkakor, i påsar eller på en lång rad andra sätt. Du har alltså ett mycket stort urval att välja och vraka ur.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla