Beställa blommor till begravning

Leverans samma dag!

Blommorna överlämnas personligen i hand på mottagaren.

100% nöjd kundgaranti

Vi garanterar färska och hållbara blommor vid leverans.

Leveranser i Sverige och utomlands

Vi levererar ditt blombud i Sverige och utomlands.

Begravningsblommor - direkt till kyrkan

Dina begravningsblommor levereras i god tid före begravningen börjar direkt till kyrkan.

Beställa blommor till begravning

När någon går bort gör det ont och med blommor kan vi ge uttryck för den sorg och saknad som vi känner. Det är bra att det är så enkelt att beställa blommor till begravning då det här annars kan kännas som ett hinder att ta sig över.

Det spelar ingen roll om du har ansvaret för att smycka minnestunden eller om du bara vill visa att du bryr dig om. På nätet kan du välja ett passande arrangemang och få iväg det i tid till begravningen.

Olika begravningsblommor

En begravning blir en vacker minnesstund med musik, tal, gemenskap och blommor. Det finns en rad olika typer av begravningsblommor som kan placeras på olika platser i samlingslokal och på gravplats.

Några vanliga typer av begravningsblommor är:

  • Kransar – Kommer med band där det går att skriva en hälsning.
  • Hjärtan – Ser ut som kransar fast i hjärtform och kan också vara utan hål i mitten. Kommer också med band.
  • Begravningsbuketter – Kan ställas i vaser eller placeras ut som större arrangemang på kista och golv.

När du ska beställa blommor till begravning kan du fundera lite på hur du vill att dessa ska synas. En krans som ligger på golvet där alla går förbi är ett smakfullt val. Med den blir alla uppmärksamma om ditt och din familjs deltagande.

När du inte kan vara med på begravningen

Det händer att vi inte kan vara med och säga farväl trots att vi gärna vill det. Då blir det extra viktigt att beställa blommor till begravning och visa att vi inte har glömt. Ingen kommer att säga det till dig men det är klart att de undrar varför du inte kom och varför du inte skickade blommor.

Idag hör det till god ton att på något vis visa att vi tar del av sorgen. Ju närmre den sörjande familjen du står desto viktigare blir detta. Det spelar ingen roll om du är i Sverige eller utomlands. På nätet kan du snabbt ordna med blommorna till begravningen.

Skicka dina begravningsblommor till rätt adress

När du ska beställa blommor till begravning online är det väldigt viktigt att du kontrollerar adress. Det går att skicka begravningsblommor direkt hem till familjen som sörjer och som kanske ska ha en samlingsstund hemma efter begravningen. Det är dock vanligare att skicka begravningsblommor direkt till kapell eller samlingslokal där minnesstunden ska hållas.

Om du är osäker på om du har fått rätt adress kan du alltid ringa direkt till det kapell som ska husera begravningen. Då får du bekräftat att personen som du vill hedra med dina blommor faktiskt ska begravas just där.

Var ute i god tid

Det går att beställa blommor till begravning i sista minuten. Men om du vill få med en hälsning på band och kanske välja en lite större begravningskrans eller liggande bukett bör du vara medveten om att detta inte blir klart på en timme.

Så snart som du får höra om dödsfallet och blir informerad om platsen för minnesstund och begravning bör du beställa blommor till begravning. Detta särskilt om du ska smycka lokalen. Då gäller det ju att se till att det arrangemang som du tänker dig blir klart i tid och levereras innan gäster kommer så att allting ser fint ut innan begravningen börjar.

Vilka begravningsblommor ska du välja?

För att beställa blommor till begravning behöver du bara surfa in i blomsterbutiken och välja i enlighet med bilder och beskrivningar. Du kommer att inse att det finns många olika typer av begravningsblommor med olika färg och stil.

För att välja rätt kan du utgå ifrån vad den som gått bort tyckte om. Om du vet att han eller hon älskade nejlikor eller kanske rosor kan du se om du kan få med dessa i ditt begravningsarrangemang. Ännu lättare är att sätta fokus på färger.

Det måste inte vara vitt för att det är begravning. När den som gick bort älskade lila betyder det mycket för de närmsta att just denna färg finns med i kransar och buketter. Det skapar en personlig stämning och påverkar minnesstunden på ett positivt sätt.

Du kan också välja utifrån ditt eget hjärta. Välj det du tycker är fint. Något som beskriver den kärlek och sorg du upplever och vill dela med andra som också kommer för att säga farväl en sista gång.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla