Krukväxter

Leverans samma dag!

Blommorna överlämnas personligen i hand på mottagaren.

100% nöjd kundgaranti

Vi garanterar färska och hållbara blommor vid leverans.

Leveranser i Sverige och utomlands

Vi levererar ditt blombud i Sverige och utomlands.

Begravningsblommor - direkt till kyrkan

Dina begravningsblommor levereras i god tid före begravningen börjar direkt till kyrkan.

 

Sköna gröna växter

När du vill skicka blommor som lever länge är krukväxten ett fantastiskt alternativ. En krukväxt är lite mer än en bukett på flera sätt. Dels är den minst lika vacker och dels kommer den i en fin kruka som är en present i sig. Hos oss finner du krukväxterna som uppskattas och passar bra för många olika tillfällen.

När ska du skicka en krukväxt?

Du kan nästan alltid välja en krukväxt som blommogram. När frågan om vad som föredras ställs är det många som väljer krukväxten över en vanlig blomsterbukett. Det har flera skäl.

De främsta fördelarna med krukväxter är:

 • De är robusta och ger en kraftfull effekt
 • De lever länge med rätt skötsel
 • De kommer i vackra krukor
 • De kan bestå av spännande växter som kaktus

När du vill gratulera eller bara visa kärlek är krukväxten ett bra val. Ta en titt på våra bilder och välj den som känns rätt i hjärtat.

Mer glädje med blommor som inte vissnar

Det som är så uppskattat med krukväxter som blommogram är som sagt att de lever länge. Ingen krukväxt är för evigt men det blir inte som med snittblommor. Om du får en bukett med snittblommor att se vacker ut i en veckas tid är det bra gjort. Krukväxten kan ha många månader, till och med år framför sig. Tänk på att välja rätt sort. Det finns krukväxter som är kända för att inte kräva så mycket service. De är perfekt val för personer som du vet inte direkt har gröna händer. Den här typen av krukväxter kan till och med stå där det inte finns mycket naturligt ljus och förbli vackra länge.

Om du är osäker på vilken krukväxt du bör skicka kan du alltid kontakta oss. Vi ger dig gärna tips och råd så att du kan skicka krukväxt med stor glädje och stil!

Krukväxter är fantastiska blombud!

Krukväxten lever mycket längre än en blombukett och därmed kan den ses som det perfekta blombudet då du vill skicka en present. En krukväxt kommer i en vacker kruka som gärna får stå framme på en synlig plats. När du skickar krukväxter kommer din omtanke och kärlek att räcka mycket längre.

Många föredrar att få krukväxter

Det är faktiskt inte så ovanligt att folk säger att de helst vill ha en krukväxt. När du inte själv är duktig på att unna dig växter till ditt hem är det ju underbart att få dem med blombud. Krukväxten är så mycket mer än ett vackert arrangemang som håller i några dagars tid. Det finns också många som inte säger något om att de hade föredragit en krukväxt hellre än en bukett. Då blir det en härlig överraskning att du tänkt på detta då du beställde blommorna. Med krukväxten visar du att du tänker lite längre. En blombukett blir man ju väldigt glad för men efter någon vecka blir det farväl då blommorna har gjort sitt. Krukväxten kan leva många år och det blir en present som slår det mesta. Tänk att du kanske skickar den för ett litet tillfälle som en namnsdag och sedan påminner personen om din kärlek och omtanke i flera års tid!

När passar det bra att skicka krukväxt?

Det passar i stort sett alltid att skicka en krukväxt. Det är som nämnt få som inte blir glada för detta. Samtidigt kan vi se att vissa tillfällen tycks vara särskilt lämpliga för krukväxten som blombud.

Krukväxter passar perfekt som:

 • Flytta in present
 • Födelsedagshälsning
 • Julblomma
 • Förlovningspresent
 • Lyxigare blombud

Det är egentligen helt upp till dig när du tycker att krukväxten kommer att vara det bästa alternativet. När ni slår er ihop tillsammans flera stycken för att fira av en kollega eller gratulera en chef kan det också vara fint med krukväxten som definitivt känns både vänskaplig och elegant.

Hur väljer du en lämplig kruka?

Krukor finns det av olika slag. Till att börja med är det viktigt att krukan passar tillsammans med växten. Vi ser till att du får stadiga krukor med rätt storlek. Högre växter behöver lite mer stöd och mindre arrangemang bör inte drunkna i en för djup kruka. Sedan är det förstås också fint om krukan har en färg som stämmer väl överens med mottagarens smak och preferens. Vi försöker hålla oss till färger och former som är eleganta och omtyckta av de allra flesta. Vi tycker att det är finast när växten får ta störst plats. Krukan bör vara ett stöd och något som hjälper växten du skickar att se så vacker som möjligt ut. Dessutom gör krukan det möjligt att ställa fram blommorna på valfri plats. Vi väljer stabila och bra krukor som håller fint. De kommer att passa lika bra i fönster som på bord eller hyllor. Tänk dock på placering vad gäller solljus och den växt som finns i krukan. För att krukväxten ska må bra och leva länge gäller det att den står på rätt plats.

Olika typer av krukväxter

Det går att välja helt fantastiska krukväxter som är vackra och spännande att se på. En fikus har en härlig grön färg, kaktusar kittla fantasin med sin form och taggar och så har du vackra orkidéer som verkligen kombinerar den praktiska krukväxten med bukettens skönhet. Vi föreslår att du tar dig tid till att se på de olika krukväxter vi kan hjälpa dig med. Kanske upptäcker du något nytt som du aldrig har sett förut. Det finns exotiska krukväxter som klarar sig mycket bra inomhus och som ser ut som rena rama konstverken.

Tänk på saker som:

 • Hur stor krukväxten är
 • Hur högt krukväxten kan växa
 • Om det finns blommor i växten
 • Hur krukväxten ska skötas

En perfekt krukväxt till någon du tycker om

Något som kan vara bra att tänka på är hur krukväxter ska stå och skötas för att må bra. Innan du beställer krukväxt som blombud kan du alltid fråga oss. Om du till exempel vet att den som ska få krukväxten inte har gott om sol där den ska stå kan vi guida dig till rätt val. Fundera också lite på om den som får krukväxten är duktig på att sköta växter och blommor eller inte. Många blir väldigt glada då de får krukväxter som inte bara är vackra att se på men som dessutom i stort sett sköter sig själv. Det är omtanke på omtanke från din sida till den som inte har gröna fingrar! Men missa inte att din magkänsla ofta har rätt. Om du ser en krukväxt som känns så fin kommer den antagligen att uppskattas enormt av den du skickar till. Ta en titt på bilder och välj i enlighet med hjärtat så blir det garanterat rätt!

En krukväxt för din budget

Det går att köpa krukväxter för flera tusen kronor. Fikusar och andra exotiska sorter kostar lite mer. Men det finns också gott om billiga krukväxter som är vackra och imponerande. Om du har en mindre budget är det inte nödvändigtvis så att du måste nöja dig med en mini krukväxt. Det finns stora arrangemang som känns väldigt fina men som inte alls kostar mycket. Kom ihåg att krukväxten är en finare present eftersom den håller längre. Det här är något som kommer att glädja den du skickar till i många månader och år framöver.

Torkade blommor eller en levande krukväxt

Det finns ett alternativ till krukväxter som fungerar på liknande sätt och det är torkade blommor. De kommer dock inte i krukor utan i vaser. Det som är gemensamt för krukväxterna och de torkade blommorna är att de håller längre. Det här är presenter som kommer att stå framme länge, det kan du räkna med. Levande krukväxter kräver dock mer omvårdnad och det kan ses som ett plus. Många tycker om att ha växter att pyssla med. Levande krukväxter tillför också en alldeles unik energi som känns speciell. Om du är osäker på vad du bör välja kan du alltid kontakta oss så ser vi närmre på ditt blombud och möjliga krukväxter som kan passa.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla